Get Adobe Flash player

Лечение в барокамера

 

   Лечението с O2 в барокамера или т.н. „хипербаро-окситенация” е познато у нас от началото на шестдесетте години.

   С подаването на 100 У. O2 минаващ през специални антибактериални филтри и овлажнители и под налягане между 1 – 3 степени се постига многократно по-бързо свързване на O2 с хемоглобина и разтваряне в плазмата, като по този начин се осъществява неимоверно бърз транспорт на O2 до всички тъкани и органи в тялото. Навсякъде в организма където има кислороден глад на базата на който се стига до възпалителни, метаболитни, съдови и деструктивни процеси се достига до изключително добри възстановителни процеси.

   За разлика от други модели барокамери, последният модел е различен с това, че пациента е сам в барокамерата, вдишва O2 през дихателната система (без маска или шлем) и чрез перспирация с кожата и лигавиците т.е. с цялото си тяло, както когато човекът е в естествена среда.

   Работи се с всеки пациент индивидуално след подробна (безплатна) консултация с лекаря, за която е необходимо пациента да носи епикриза от последното си лечение в болница. От изложения списък с диагнози (вижте секция „Диагнози за лечение”) се разбира, че барокамерата (Х.Б.Л.) има изключително голямо лечебно приложение.

   Х.Б.Л. (барокамера) се използва с огромен успех и като профилактика при тежки стресови ситуации, както при физическо така и след психическо натоварване; при тежки нарушения на метаболизма и на имунната система, както и за козметични процедури и при редица кожни заболявания.

   За подробна информация използвайте дадените координати (вижте секция „Координати”).

 

ДОБРЕ ДОШЛИ В НАЙ-МОДЕРНИТЕ БАРОКАМЕРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ПРОФИЛАКТИКА

Д-р. Румен Иванов