Get Adobe Flash player

Лечение в барокамера

 

   Лечението с O2 в барокамера или т.н. „хипербаро-окситенация” е познато у нас от началото на шестдесетте години.

   С подаването на 100 У. O2 минаващ през специални антибактериални филтри и овлажнители и под налягане между 1 – 3 степени се постига многократно по-бързо свързване на O2 с хемоглобина и разтваряне в плазмата, като по този начин се осъществява неимоверно бърз транспорт на O2 до всички тъкани и органи в тялото. Навсякъде в организма където има кислороден глад на базата на който се стига до възпалителни, метаболитни, съдови и деструктивни процеси се достига до изключително добри възстановителни процеси.

   За разлика от други модели барокамери, последният модел е различен с това, че пациента е сам в барокамерата, вдишва O2 през дихателната система (без маска или шлем) и чрез перспирация с кожата и лигавиците т.е. с цялото си тяло, както когато човекът е в естествена среда.

   Работи се с всеки пациент индивидуално след подробна (безплатна) консултация с лекаря, за която е необходимо пациента да носи епикриза от последното си лечение в болница. От изложения списък с диагнози (вижте секция „Диагнози за лечение”) се разбира, че барокамерата (Х.Б.Л.) има изключително голямо лечебно приложение.

   Х.Б.Л. (барокамера) се използва с огромен успех и като профилактика при тежки стресови ситуации, както при физическо така и след психическо натоварване; при тежки нарушения на метаболизма и на имунната система, както и за козметични процедури и при редица кожни заболявания.

   За подробна информация използвайте дадените координати (вижте секция „Координати”).

 

ДОБРЕ ДОШЛИ В НАЙ-МОДЕРНИТЕ БАРОКАМЕРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ПРОФИЛАКТИКА

Д-р. Румен Иванов

7 коментара - Лечение в барокамера

 • Лазаринка Докова:

  Страдам от наследствена атаксия барокамерата ще ми помогне ли по някакъв начин?
  Благодаря!

 • Румяна Караваневска:

  Внук ми е на 3,5 години с аутизъм. До сега имаме само епикриза от детската психиатрия в София. Как можем да се запишем за барокамера и трябва ли да направим консултация със спесиалист преди това?

 • Красимира Караиванова:

  Синът ми е на 2 години и 9 месеца. Не говори и имаме съмнения за аутизъм. Как можем да направим преглед и терапия в барокамера във вашето болнично заведение.
  Чакам с нетърпение вашия отговор

 • Катина Петкова Говедарска:

  Барокамерата лекува ли спастична церебрална парализа с агенезия на корпус калозум

 • Десислава Найденова:

  Синът ми е на 14 години и е с диагноза- остра миелоидна левкемия.В момента е в ремисия.Предстои му лъчетерапия.Подходящо ли е при такава диагноза да се правят процедури в барокамера?

 • Здравейте, синът ми има страх от самостоятелно движение, винаги някой трябва да е около него когато отива някъде, дори и като се движи в къщи.Преди 15 г.пострада от катастрофа,беше 25 дни в кома, възстановен е физически на 92-3%, но този страх придоби преди около 8 години, преди, когато имаше амнезия и около 5 години след възстановяване на паметта се движеше без проблем сам.Въпросът ми е може ли да помогне лечението с барокамера за отстраняване или поне намаляване на тази стресова ситуация.

 • Поля Петкова:

  Здравейте на 48 години съм и претърпях исхимичен инсулт преди 9 месеца проблемът ми е с дясната ръка.Въпросът ми е ще помогне ли барокамерата и колко влизания трябва да направя.Благодаря предварително за отговора!

Оставете коментар

Вашата е-поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани *

*

 

Последни коментари: